Medifix

Leverancier in medisch meubilair en zorgproducten

Donatie van 1500 euro voor Vrienden van Cello

De samenwerking tussen Medifix uit Udenhout en lokale bedrijven mondt niet alleen uit in de productie en levering van het 35000ste Pharmasafe®-product maar ook in een donatie aan Cello. Cliënten van Cello plukken de vruchten van een breed inzetbare kast en de Vrienden van Cello ontvangen uit handen van Carola UijtdeHaag, vertegenwoordiger van de Medifix-directie, een cheque van 1500 euro.

Medifix is niet alleen trots dat het al vele zorginstellingen in Nederland en daarbuiten aan praktische Pharmasafe®-producten heeft geholpen. Carola UijtdeHaag, (directielid Medifix) roemt ook de geschiedenis die heeft geleid naar 35000 Pharmasafe®-producten. “De succesvolle productie is vooral geënt op lokale samenwerking tussen Medifix, Prince Tilburg en Etemf in Tilburg.”

De directie van Medifix en Prince Tilburg gaan in 2003 om tafel voor het ontwerpen van medisch meubilair in verschillende, warme kleuren. “In de jaren daarna ontwerpen we het ene na het andere succesmodel voor medicatieopslag en – distributie”, zegt Gerard Prince, “van medicijnkastjes tot medicatie trolleys en zelfs complete medicatieopslag voorzieningen.” Alles onder de merknaam Pharmasafe®. Ook Etemf uit Tilburg is betrokken bij de productie en levert de metalen behuizing en inrichtingselementen van de wagens en de kasten. Alles komt samen bij Medifix in het Brabantse Udenhout, waar het eindproduct wordt geassembleerd en dat gaat vervolgens naar de zorgwereld. Bart de Jong van Etemf vult aan: “Een logistiek probleem bij een klant leidde naar een prototype en daarna tot een serieproduct. Een kwestie van een probleem duidelijk schetsen.” Persoonlijk vindt hij de medicatie-retourbox daarvan een mooi voorbeeld.

“Medifix heeft duurzaamheid hoog in het vaandel en werkt alleen samen met leveranciers uit Europa. We proberen daarmee onze ecologische voetafdruk te beperken. Dat juist deze samenwerking van lokale bodem een succes is, maakt ons extra trots”, geeft UijtdeHaag aan.

 “Elke dag meedoen”, zegt Theo van den Boogaart, Voorzitter van de Vrienden van Cello, die samen met Ton Verhoeven, oprichter en financiële man van de Vrienden van Cello, de cheque van 1500 euro in ontvangst nam. “Een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is waar we bij Cello elke dag aan werken. Met cliënten, hun netwerk en met elkaar. Van mens tot mens. Zodat cliënten kunnen wonen, werken, leren en ontspannen zoals zij dat het liefst willen. Dit vraagt om professionele, menswaardige zorg en ondersteuning. Met zo’n donatie kunnen we ‘meedoen’ een extra zetje geven. Bij Cello doet elk mens ertoe. Ieder mens heeft talenten, wensen, verwachtingen en ontwikkelmogelijkheden.” Zorgorganisatie Cello ondersteunt ruim 2500 mensen met een beperking en werkt met ruim 2500 bevlogen medewerkers en 1250 vrijwilligers. Op meer dan 150 plekken in het werkgebied zet Cello zich in op het gebied van wonen, werken, leren en vrijetijdsbesteding. Zodat mensen met een beperking mee kunnen doen in de samenleving. “Zo’n mooie donatie helpt ons bij het realiseren van extraatjes voor de cliënten.”

Foto bijschrift
De cheque van 1500 euro is een welkome verrassing voor de Vrienden van Cello. Van Links naar rechts: Sandra Schaak (Cello), Ton Verhoeven (Vrienden van Cello), Anniecke van der Heijden (Medifix), Carola UijtdeHaag (Medifix), Theo van den Boogaart (Vrienden van Cello), Daphne Schreuders (Cello), Mirelle Konings (Cello), Vanessa Lenting (Medifix) en Joey Raafs (Medifix). (Foto Medifix)