Medifix

Leverancier in medisch meubilair en zorgproducten

PharmaSafe® logische keuze voor locatie Boshuis

Op de gloednieuwe locatie Boshuis van zorgorganisatie De Wever komen de PharmaSafe® medicijnkasten en -wagens optimaal tot hun recht. Niet alleen vanwege hun gebruiksgemak, maar ook vanwege de warme kleur waarmee ze passen bij de huiselijke sfeer in het complex.

Renate Oostenrijk, Senior Verpleegkundige De Wever, kijkt terug op een naadloos verlopen verhuizing in Tilburg van zorginstelling De Kievitshorst naar de nieuwe locatie Boshuis. Vanzelfsprekend namen alle tachtig bewoners hun eigen spulletjes mee. De Wever investeerde behalve in het mooie gebouw met ruime woonunits, de tuinen met terrassen en de aankleding ook in PharmaSafe® medicijnkasten en -wagens. Over die levering, mede door het contact met Marco Kuiper van Medifix, is Renate enthousiast. "In De Kivietshorst heeft een eerste medicijnwagen zijn nut al ruimschoots bewezen. Voor het Boshuis was de aanschaf van de nieuwe een verantwoord vervolg."

Gemeend geeft ze aan dat ze was verrast door de warme kleur van de moderne houten medicijnwagens. "Ze passen uitstekend bij ons interieur." Eenmaal in gebruik op de afdelingen blijken de medicijnwagens 'modern' en 'praktisch' alle eer aan te doen, van overzichtelijk en gebruiksgemak tot veilig. Renate noemt onder meer het codeslot dat zorgmedewerker(s) exclusief toegang biedt tot de inhoud van de kast, de handige iPad-houder en het opiatenkluisje als sterke punten. "Het kluisje bespaart een hoop heen-en-weer geloop." Vooral de persoonsgebonden laatjes in de wagen maken het voor de zorgmedewerker overzichtelijk.  

In het Boshuis zijn acht medicijnwagens in gebruik waarvan zeven nieuwe. Verantwoordelijk voor de inrichting van de wagens bij het Boshuis is Aysegul Kaysi. "Je hebt alles bij de hand en we konden de laatjes van alle bewoners keurig een plaats geven in de medicijnwagens." Ze prijst de indeling en vooral vaste bakken en het koelkastje erin. "Ideaal voor de insuline pennen." Aysegul is ook enthousiast over de mogelijkheid waarop de naamplaatjes voor de bewoners konden worden aangebracht.

Elke afdeling van het Boshuis heeft ook een PharmaSafe® medicijnvoorraadkast. Ook in die drie kasten heerst overzicht en ze dragen bij tot praktisch werken. In de Boskamer waar we Renate spreken zijn Marco Kuiper (Accountmanager) en Joey Raafs (Sales Support) van Medifix aangeschoven. Kuiper geeft aan dat De Wever, al meer dan vijftien jaar producten van Medifix naar tevredenheid inzet in de zorg. "Aanvankelijk verliep de inkoop via de Wever-instelling de Hazelaar. Het gebruik is doorvertaald naar de andere zeventien instellingen van de zorgverlener." Als voordelen noemt Kuiper niet alleen de praktische indeling van de kasten maar ook de uniformiteit. “Iedere zorgmedewerker vindt er meteen zijn of haar weg in de kast.” Hij roemt de korte lijnen in de relatie met De Wever. "Ons doel is met de juiste apparatuur beantwoorden aan de verwachtingen. Gezien het enthousiasme van de gebruikers slagen we daar in met onze moderne en veilige medicijnkasten en -wagens."

PharmaSafe® logische keuze voor locatie Boshuis