Medifix

Leverancier in medisch meubilair en zorgproducten

Vermaal de hardste medicatie veilig, eenvoudig en snel

Wanneer het slikken van pillen moeilijk gaat, is het verpulveren van de medicijnen een goede optie. Hiervoor biedt een medicijnvermaler uitkomst. Op een handige manier worden de pillen snel en simpel verpulverd. Wij hebben verschillende medicijnvermalers in het assortiment die de medicatie niet alleen eenvoudig en snel, maar ook veilig vermalen.

Wij raden iedere zorgprofessional aan om een (elektrische) medicijnmaler te gebruiken. Dit apparaat wordt gebruikt om pillen of tabletten fijn te malen tot poeder. En kan bijvoorbeeld handig zijn voor mensen die moeite hebben met het slikken van hele pillen of vanwege medische redenen vermalen medicatie nodig hebben. In onze expertise Opslag en distributie van medicatie hebben wij verschillende medicijnvermalers opgenomen, waarmee je veilig  zowel een enkele pil tot meerdere pillen tegelijk kunt vermalen.

Tookan

De Tookan is een handzame en compacte medicijnvermaler welke met een simpele beweging de medicijnen in fijn poeder veranderd. Doordat er weinig kracht op het apparaat gezet hoeft te worden is de Tookan een zeer ergonomische oplossing. De vermaler is zeer eenvoudig in gebruik: plaats het medicijn in het daarvoor bestemde zakje en vervolgens in de Tookan. Druk eenmalig op het oranje deel van de Tookan. Binnen slechts enkele seconden zijn de medicijnen vermalen.

 Door het gebruik van de gesloten zakjes, is er geen risico op inhaleren van de fijne poeder tijdens het verpulveren. Tevens is dit zeer hygiënisch omdat er geen direct contact is tussen de medicatie en machine. Door het handzame formaat is de Tookan makkelijk mee te nemen tijdens de verdeelronde.

Severo 3.1

De Severo 3.1 is een handzame, elektrische medicijnvermaler welke pillen eenvoudig verpulvert in fijn poeder. Aangezien het apparaat bijna geluidloos vermaalt, kan deze in de directe nabijheid van patiënten worden gebruikt. Zonder fysieke belasting en zonder risico op ongewenste blootstelling via longen en huid voor medewerker en patiënt.

 In enkele eenvoudige stappen wordt zelfs de hardste medicatie snel en veilig vermalen. Met als gevolg dat medicatierondes sneller verlopen. De Severo 3.1 medicijnvermaler wordt gebruikt in combinatie met speciaal geproduceerde disposables als medicijnbekers en rondellen.

Medicijnstamper

De ergonomische medicijnstamper is bestemd voor het handmatig fijnmaken van pillen. De pillen worden snel en effectief verpulvert, direct gebruiksklaar in de medicijnbeker. De medicijnstamper is leverbaar in een uitvoering voor smalle en voor brede medicijnbekers.

Belangrijk!
Het is altijd verstandig om advies te vragen aan een arts of apotheker alvorens een medicijnmaler te gebruiken. Sommige medicijnen mogen niet geprakt worden vanwege hun vorm of samenstelling. Voor medicijnen die niet vermalen mogen worden heeft de apotheek vaak alternatieven die wel geschikt zijn om te vermalen.

Verkrijgbaar in onze webshop
Bestel handig en snel de medicijnmaler in onze webshop.